6 μύθοι για την ρινοπλαστική

Παρακάτω αναλύουμε συνηθισμένους αστικούς μύθους που αφορούν την πλαστική μύτης.


6 μυθοι για τη ρινοπλαστικη


Η ρινοπλαστική θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αναπνοή

Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ο πλαστικός χειρουργός που ασχολείται με αυτές τις επεμβάσεις γνωρίζει άριστα την ανατομία της μύτης. Με την πλαστική μύτης, μπορεί να βελτιωθεί, εκτός από το αισθητικό θέμα, και η λειτουργικότητα της μύτης. Έτσι όχι μόνο με την ρινοπλαστική δεν δυσκολεύει η αναπνοή, αλλά αντίθετα πολλές φορές γίνεται ταυτόχρονα και βελτίωσή της, με την παράλληλη εφαρμογή διαφραγματοπλαστικής και άλλων τεχνικών.

 

Υπάρχει αρκετός πόνος στην ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική δεν έχει πόνο, αποτελεί ανώδυνη πλαστική επέμβαση. Μόνο εσωτερικά της μύτης ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί μετά το πέρας της επέμβασεις μικρούς, ειδικούς επιδέσμους επιπωματισμού, τους οποίους μπορεί να αφαιρέσει την επόμενη μέρα Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την επομένη της επέμβασης με ένα μικρό ναρθηκάκι στη μύτη, για λόγους προστασίας, το οποίο αφαιρείται μετά από μερικές ημέρες.

Μετά την ρινοπλαστική υπάρχει αρκετό πρήξιμο

Η βελτίωση των τεχνικών της επέμβασης, έχουν οδηγήσει πλέον στην ελαχιστοποίηση του οιδήματος στο μετεγχειρητικό στάδιο. Συνήθως, μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής και μετά από μια εβδομάδα αφαιρείται το προστατευτικό ναρθηκάκι, δεν υπάρχουν σημάδια, οι εκχυμώσεις ελαχιστοποιούνται κι απορροφούνται γρήγορα. Το άτομο μπορεί σταδιακά να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες και δραστηριότητες ανάλογα με το είδος και την ένταση αυτών. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες η νέα μύτη είναι πλήρως παρουσιάσιμη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα οριστικοποιείται ύστερα από λίγο ακόμη καιρό μετά την πλήρη αποθεραπεία.

Θα φαίνεται ότι έχει γίνει ρινοπλαστική

Όπως όλες οι πλαστικές επεμβάσεις, έτσι και η ρινοπλαστική για να θεωρείται επιτυχημένη πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά:

    Το αισθητικό αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο


    Να μην φαίνεται ότι έχει γίνει επέμβαση. Ένας συνομιλητής του ατόμου που έχει υποβληθεί σε ρινοπλαστική θα πρέπει αν τον ήξερε πριν την επέμβαση να βλέπει ένα αισθητικά βελτιωμένο πρόσωπο, που με δυσκολία θα μπορεί να προσδιορίσει την αλλαγή, ενώ εάν δεν τον ήξερε πριν την επέμβαση θα πρέπει να μην καταλαβαίνει ότι αυτός έχει υποβληθεί σε ρινοπλαστική, βλέποντας ταυτόχρονα μια αρμονικά ταιριαστή στο πρόσωπο μύτη.

Υπάρχει ιδανική μύτη για την ρινοπλαστική

Κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό και κάθε μύτη είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει ιδανική μύτη, όλα έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η επιθυμία του ασθενή να αποκτήσει την μύτη κάποιου διάσημου που θαυμάζει είναι φυσιολογική, αλλά πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να τον καθοδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο δεν είναι απλώς μια ωραία μύτη, αλλά και αυτή να ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Το κόστος της ρινοπλαστικής είναι εξωπραγματικό

Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το κόστος της ρινοπλαστικής είναι προσιτό στην Ελλάδα και με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία οι τιμές είναι προσαρμοσμένες σε αυτά τα δεδομένα. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί αλλοδαποί ασθενείς πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα εμπιστευόμενοι τους έλληνες πλαστικούς χειρουργούς για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και για να γλυτώσουν χρήματα σε σχέση με τις χώρες τους. 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Μουσών 1, 11524

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: "Κλινική Αλέξανδρος Μάστορας", Τ. 210 6985678ΙΩΑΝΝΙΝΑ: T. 210 6985678

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Θα μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!